Székhely használati engedély a legegyszerűbben

Szponzorált tartalom

székhely használati engedély
székhely használati engedély

Nem szeretek ilyesmivel ironizálni, de az ismerősi, baráti körömben rengeteg füstbement tervvel találkoztam már. Ezek a füstbement tervek általában olyan emberek elképzelései voltak, akik hosszú éveken keresztül alkalmazottként dolgoztak, és mindig arról álmodoztak, hogy egyszer saját cégük lesz, ahol persze végre a saját maguk urai lehetnek.

Hogy miért nem sikerült megvalósítani az álmaikat? Talán a kényelmesség, talán a kellő elhatározottság, motiváció hiánya, de sok esetben azt tapasztaltam, hogy a megfelelő információk, illetve a tudás hiánya is hozzájárult ehhez. Szerencsére ma már, ha valaki vállalkozni akar, akkor akár az internet segítségével is sok mindenről tudomást szerezhet.

Napjainkban azonban a székhelyszolgáltató cégek azok, akik valósággal szárnyakat adhatnak a vállalkozásoknak.

A Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltató 13 éve végzi székhelyszolgáltatási tevékenységét mind az ügyfelek, mind a hatóságok legnagyobb megelégedésére.

Megújult weboldalukon, a szekhelyszolgaltatas24.hu-n fölösleges és bonyolult „körök”, különféle fülek nyitogatása nélkül, minden tudnivalót megtalálhatunk egy helyen.

Ez a cég, ahogy a neve is mutatja, elsősorban székhely szolgáltatással foglalkozik, azonban a gyakorlatban sokkal több plusz tevékenységet is levesznek a vállalkozások válláról, elősegítve azt, hogy a vállalkozó arra koncentrálhasson, amire igazán szeretne, magára a munkára.

Azonban bármennyire is áttehetjük a papírmunka, az ügyintézések jó részét egy szolgáltatást végző cégre, nem árt, ha alapvető fogalmakkal azért tisztában vagyunk. Ilyen alap dolog például, a székhely használat kérdésre és azon belül is a székhely használati engedély fogalma és a problematikái.

Alap esetben – amennyiben ingatlannal rendelkezünk -, nagyon egyszerűen megoldhatjuk vállalkozásunk székhelyre vonatkozó teendőit, hisz a dolog adott és kézenfekvő – hogy a saját nevünkre bejegyzett ingatlanon alapítsuk meg a saját cégünk székhelyét.

Ha azonban nem rendelkeznünk saját ingatlannal, akkor bizony bérelnünk szükséges, ha pedig bérlünk, akkor nagyon alaposan utána kell járnunk az adott ingatlan tulajdoni viszonyainak. Például annak, hogy az ingatlan ténylegesen annak a nevén van-e, akivel székelyhasználati engedélyt kívánunk kötni, illetőleg az sem mindegy, hogy az adott ingatlan be van-e terhelve például haszonélvezeti jogokkal.

Amennyiben mindent rendben találunk, akkor a székhelyként való bejelentéshez szükségünk van az ingatlantulajdonosokkal kötendő székhely használati engedély megkötésére. Ezt a megoldandó feladatot tovább bonyolíthatja az, ha a székely használati engedélyt mondjuk egy főbérlőtől vagy épp egy szolgáltatótól kell megszereznünk.

És talán ilyenkor a rosszul döntő vállalkozók felteszik maguknak azt a kérdést, hogy: Miért nem egy székhelyszolgáltatóval szerződtem? És miért nem egészen pontosan a Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltatóval? Persze, lehetne mondani, hogy késő bánat, ebgondolat, de az az igazság, hogy a korrekció sohasem késő.

És a székhely használati engedély gyors elintézése – akár 1 napon belül is megtörténhet, hisz a székhelyszolgáltató eljuttatja az aláírt példányt a vállalkozó ügyvédjének, és még csak előzetes személyes találkozó sem szükségeltetik hozzá! – még csak a jéghegy csúcsa, ugyanis széleskörű szolgáltatásaik messze nem feneklenek meg ennél az egyszerű ügyintézésnél.

További szolgáltatásaik közé tartozik a jogszabályban kötelezően előírt cégtábla elhelyezés, az, hogy a kiválasztott székhelyen nem kell irodát bérelnünk és egyáltalán nem kell jelen lennünk az adott székhelyen sem.

Elektromos levelezésünkről ugyanúgy, mint a tényleges fizikai küldeményekről gondoskodnak, azokat beszkennelve elküldik nekünk, valamint a fizikai példányokat 1 hónapban egyszer meg is küldik az általunk megadott címre. Amennyiben olyan probléma adódna a hatóságok felé, ami sajnálatos kényszerintézkedéseket vonna maga után, úgy a bejelentett székhelyen a székhelyszolgáltató munkatársai tűrik a kényszerintézkedést cégünk nevében – például az adóhivatal szakembereivel kapcsolatban.

A Gross Székhelyben Otthon székhelyszolgáltató Budapest szerte több helyen is fenntart székhelyszolgáltatási célzattal irodákat, valamint szolgáltatásai elérhetők ipa mentes területen is, a pest megyei Újlengyel településen.

Szolgáltatásaikhoz többféle csomagban, jutányos áron lehet hozzájutni.