Vállalkozást csak okosan – a szekhelycentrum.hu-val!

Szponzorált tartalom

szekhelycentrum.hu
szekhelycentrum.hu

Ma már bevallhatom, őszintén elszégyellem magam, mikor visszatekintek a néhány éves énemre – egy ma már meglehetősen szégyenteljes, teljes tudatlanságról árulkodó megjegyzésem miatt.

Egy régi kedves ismerősömmel beszélgettem ugyanis, és rákérdeztem, hogy található a vállalkozása székhelye. Ő azt válaszolta, hogy Budapesten. Én erre azt mondtam neki, hogy nem értem, miért lódít pont nekem, az ősrégi barátjának, hiszen ez egyszerűen nem lehet igaz. Emellett, még ha van is némi valóságtartalma, akkor ez ebben az esetben tulajdonképpen egy illegális dolog lehet, amennyiben Budapestre van bejelentve a cégének a székhelye. Mivel egészen egyértelmű, és lenyomozható, hogy soha nem tartózkodott és nem is tartózkodik ott. Nem értem, hogy miért hazudozol be ilyen alapvetően légből kapott dolgokat – zsörtölődtem. Persze azért, mert akkor még fogalmam sem volt a székhelyszolgáltatásokról.

Ha lett volna némi fogalmam, éppenséggel megdicsértem volna az ismerősömet, hogy milyen tájékozott, és körültekintő a székhelyszolgáltató igénybevétele miatt, hisz a székhelyszolgáltatásnak pontosan ez a lényege, hogy éppenséggel oda tehetjük a vállalkozásunkat, olyan címre, mely a cégünk számára költséghatékony és kényelmes. Ugyanakkor valóban, ténylegesen nem ott működik a vállalkozás, ahová bejelentettük, ám ez székhelyszolgáltató igénybevételével, és természetesen a mindenkori jogszabályoknak megfelelve teljesen törvényes és legális.

A székhelyszolgáltatás elsősorban a kezdő kis- és középvállalkozásoknak nyújt hatalmas segítséget, lehetőséget, hisz egy csomó költségtől kímélhetik meg magukat így, a megfelelő székhelyszolgáltatóval való együttműködéssel.

Ez többek között azért lehetséges, mert a székhelyszolgáltatás igénybevételével sem irodabérletre, sem alkalmazottakra nem kell költeniük.

A szekhelycentrum.hu székhelyszolgáltató segítségével számos budapesti és egy pest megyei helységben, az iparűzési adó mentes Újlengyelen van lehetőség székhelycím igénybevételére.

A kínálatból a budapesti székhelyek, címek roppant népszerűségnek örvendenek. Ez részint azért van így, mert a budapesti székhely presztízsértékkel bír. Egyfelől magának a vállalkozásnak a hitelességét növeli, vonzóvá teheti mind az ügyfelek, mind a potenciális üzleti partnerek előtt, másrészt gördülékenyebb is, gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést feltételez.

A székhelyről magáról a Polgári Törvénykönyv rendelkezik, hisz külön jogszabályban mondja ki, hogy minden vállalkozásnak rendelkeznie kell székhellyel. Ezen a székhelyen pedig elsősorban a központi ügyintézésnek kell folynia, melynek keretében mindenféle hivatalos iratot ott kell fogadni, valamint a jogszabályokban meghatározott okiratok elérhetőségét is a székhelyen kell biztosítani, magyarul a bejelentett székhelyen kell tárolni és iktatni az ügyiratokat. Ennek azért is hatalmas a jelentősége, mert a lehetséges hatósági ellenőrzések alkalmával itt kell bemutatni a megjelölt okiratokat. Tehát az a lényeg, hogy vállalkozás nem létezhet székhely nélkül, mely székhelyet a cégjegyzékben is pontosan fel kell tüntetni.

Maga a székhelyszolgáltatás egy nagyfokú rugalmasságot is ad a vállalkozásoknak, hisz törvény adta lehetőség, hogy gyorsan és egyszerűen változtathassák székhelyeiket a cégek anélkül, hogy valójában a vállalatot tennék át az ország egyik pontjáról a másikra.

A székhelyszolgáltatás úgy valósulhat meg, hogy adott vállalkozás szerződést köt egy székhelyszolgáltató céggel arra, hogy a székhelyszolgáltató egy kiválasztott településen székhelycímet biztosítson a vállalkozás számára.

A kiválasztott székhelycímre a törvényben előírtak szerint a székhelyszolgáltató a cégtáblára kihelyezi a vállalkozás cégnevét. Ezenfelül számos olyan plusz szolgáltatást is nyújthatnak a székhelyszolgáltatók, melyekkel még jobban magukhoz vonzhatják a vállalkozásokat.

Ezek olyan plusz extra szolgáltatások, melyek további terheket vesznek le a vállalkozókról.

A szekhelycentrum.hu székhelyszolgáltató, mint a Gross cégcsoport tagja, például olyan plusz szolgáltatást nyújt, mint a vállalkozó székhelyre érkező leveleinek, küldeményeinek továbbküldése a vállalkozó által megadott postai címre. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően bizony nem kell a vállalkozónak ténylegesen ellátogatni a székhelyszolgáltatóhoz a postai küldemények átvételéért mondjuk az ország egyik végéből a másikba utazva.

A szekhelycentrum.hu immáron több, mint 16000 ügyféllel büszkélkedhet. Ezt az impozáns számot pedig az elmúlt 13 évben érte el. A cég sikerességének titka egyértelműen a piac egyik legjobb – ha nem a legjobb – ár/érték arányú szolgáltatásának köszönheti. Fantasztikus szolgáltatásait ugyanis roppant előnyös, alacsony áron értékesíti. Az alacsony árhoz képesti magas minőségű szolgáltatás pedig mágnesként vonzza be magához az ügyfeleket.

Székhelycímei közt a legvonzóbbak, egyben legnépszerűbb székhelycímek a budapesti székhelycímek, ahogyan említettem is. Ez legfőképpen már az előzőekben említett presztízs érték miatt mutat kiugró érdeklődést, de ezen kívül szintén nagy népszerűségnek örvend a pest megyei Dabas járásban található ipariűzési adó mentes Újlengyel település székhelycím is.

Az iparűzési adó mentes településen való székhelycím elsősorban a szolgáltatási szektorban dolgozó vállalkozásokat érintheti pozitívan. Nagy általánosságban mindazon vállalkozások számára kedvezőek az iparűzési adó mentes területeken való székhelycímek, melyeknél az árbevétel és az iparűzési adó alapja nagyban közelít egymáshoz.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szekhelycentrum.hu plusz extra szolgáltatásaival mindenki jól jár. Ilyen extra szolgáltatás például a plusz ajándék hónap nyújtása, melyet minden egyes szolgáltatási csomagjukhoz ajándékoznak.

A szekhelycentrum.hu egy másik szolgáltatása, mely szintén nagyon vonzóvá teszi őket az ügyfeleik előtt, az nem más, mint az, hogy a székhelyhez kötelezően kapcsolódó befogadó nyilatkozatot is anélkül készítik el a vállalkozás számára, hogy a vállalkozó előzetesen személyesen is megjelenne az irodájukban. Sőt! A kedvező kényelmi lehetőségek sorát tovább bővítik azzal is, hogy a befogadó nyilatkozat elkészítésekor még csak díjcsomagot sem kell választani, ezt is megtehetik a vállalkozók már csak a tényleges szerződés aláírásakor.

Ezen túlmenően, a sokat emlegetett székhelyszolgáltatási szerződés is megköthető a szekhelycentrum.hu központi pesti irodájának személyes megkeresése nélkül, ugyanis a szekhelycentrum.hu immáron 10 vidéki irodával és rendelkezik. Ennek megfelelően felvehetjük velük a kapcsolatot: Győrben, Pécsen, keleten Szegeden, Békéscsabán, illetve Debrecenben, de még Miskolcon, Nyíregyházán, valamint Zalaegerszegen is. A vidéki ügyfeleknek tehát elegendő csak egy valamely, hozzájuk közelebb eső irodát kiválasztani, és ott is aláírhatják a székhelyhelyszolgáltatási szerződést.

A Budapesten élő vállalkozók vagy a Budapesthez közel élő vállalkozók természetesen a székhelycentrum budai központi ügyvéd és ügyfélfogadó irodájában, a II. kerületben található Bem rakparti irodájában, illetőleg a pesti belvárosi ügyvéd és ügyfélfogadó irodában, az V. kerületben található Báthori utcában köthetik meg a székhelyszolgáltatási szerződést.

Budai székhely cím a II. kerületben, a Bem József utcában, pesti székhelycím pedig az V., VI. és XII. kerületben található.

A szekhelycentrum.hu további plusz szolgáltatásai közé tartozik az is, hogyha vállalkozásunk anyagi problémákba ütközik, és emiatt nehézséget okoz a székhelyszolgáltatás kifizetése, akkor is még három hónap türelmi időt kapunk tőlük. A törvény kimondja, hogy székhelyszolgáltatási szerződést határozatlan időre lehet csak kötni. Ezzel a megoldással, ha fél évente esedékes a szekhelycentrum.hu felé való fizetésünk a székhelyszolgáltatásért, és ezt valamely okból kifolyólag nem tudjuk pontosan fizetni, akkor fél évvel teltével sem mondják azt fel, hanem még további három hónapot kapunk a tartozásunk rendezésére.

A szekhelycentrum.hu webes felülete esztétikus, szellős kialakítású. Emellett könnyen áttekinthető, nem rendelkezik átláthatatlan és felesleges, szövevényesen megközelíthető menüpontokkal, átkattintható fülekkel, hanem mindent roppant egyszerűen, lefelé görgetve megtalálunk.

ĺgy például a 2024-es évre vonatkozó csomagajánlatokat is mind az iparűzési adó mentes Újlengyel település, mind pedig a budapesti székhelycímek vonatkozásában.

Elmondható, hogy a szekhelycentrum.hu kimagasló munkát végez. Ha egyszer vállalkozásra adom a fejem, egészen biztosan őket választom. Ha pedig ezután tőlem kér egy vállalkozó tanácsot, majd kiselőadást tartok neki a székhelyszolgáltatásról. És nem hagyom, hogy kinevessen, mint ahogy anno azt én tettem az ismerősömmel.