A hitelfelvétel nem játék, fő az alaposság!

Szponzorált tartalom

PannonSafe alkusz
PannonSafe alkusz

A minap elmentem az egyik barátnőmmel csajos napot tartani, melynek mindig szerves része, hogy valahova beülünk és megiszunk valamit. Az italozás közben pedig mindig nagyon jókat beszélgetünk. Sokszor merülnek fel olyan témák, amelyek mindkettőnket foglalkoztatnak. Mostanában elsősorban az anyagi dolgokat szoktuk kivesézni. Mindketten szeretnénk majd pár éven belül házat venni. Persze tisztában vagyunk vele, hogy ez hitel nélkül aligha fog menni, de azért az nem mindegy, hogy végül mennyi kölcsönt kényszerülünk majd felvenni. Az sem mindegy, hogy hol és milyen feltételek mellett sikerül. A hitel mellett ugyanakkor már most figyelünk arra, hogy legyen valamennyi megtakarított pénzünk is. Sőt én már régóta gondolkozom azon, hogy egészségbiztosítást és/vagy nyugdíjbiztosítást is érdemes lenne kötni, de a fő prioritás most a lakáshitelen van, ezt szeretném majd először intézni. Mivel annyira nem vagyok jártas a témában, ezért alaposan utána néztem, hogy hol lenne érdemes elkezdeni az intézkedést. Így jutottam el a PannonSafe alkuszhoz.

Ez a cég kiterjedt partner hálózattal rendelkezik, így több biztosító és bank ajánlatai közül tudunk választani. Ráadásul a későbbiekben az oldalukon, a https://www.pannonsafe.hu/-n, online könnyedén intézhetünk mindent. Emiatt úgy döntöttem, hogy itt kezdem el a kutakodást. Örömmel konstatáltam, hogy a termékkínálatukban szerepel: egészségbiztosítás, nyugdíjbiztosítás, lakástakarék, lakáshitel és személyi kölcsön. Ezek érdekelnek a leginkább, de most elsősorban a lakáshitelre voltam kíváncsi. Arra az alábbiak jellemzőek:

  • viszonylag alacsony kamattal elérhetőek
  • hosszútávú elköteleződést jelentenek (akár évtizedekről is beszélhetünk)
  • a törlesztőrészleteiket havonta kell fizetni
  • a rendszeres jövedelemre és ingatlanfedezetre is szükség van a felvételhez

Miért van ezekre szükség? Azért, mert a bank célja az, hogy anyagilag semmiképp se jöjjön rosszul ki abból, hogy hitelt ad. Még akkor sem, ha a hitelfelvevő nem tud már fizetni. Emiatt kell a rendszeres jövedelem és a fedezet. Az ingatlanfedezettel gyakorlatilag zálogjogot szerez a bank az érintett ingatlan felett. Ezt azonnal érvényesíti is, amint nem tudjuk fizetni a hitelünket.

A PannonSafe alkusz oldalán található a lakáshitel menüpontban egy kalkulátor is, ennek segítségével megadva néhány feltételt megismerhetünk ajánlatokat. A hitel összegét, a hitel célját, a futamidőt, a kamatperiódust és a havi jövedelmünket kell csupán megadni, majd rákattintani a Szeretném a legjobb ajánlatot gombra. Ezután a rendszer a beállításaink alapján kihozza a három legjobb ajánlatot. Itt van lehetőség újrakalkulálni, újabb beállításokkal. Ha pedig megfelelne valamelyik felkínált opció, akkor felvehetjük a kapcsolatot valamelyik szakértő tanácsadóval. Pár adatot kell megadni és pár kérdésre válaszolni, majd feliratkozni. Ezt követően fog valamelyik szakértő tanácsadó telefonon megkeresni minket, ahol személyre szabott tanácsokat kaphatunk.

Mivel rendkívül nagy különbségek lehetnek hitel és hitel között, hiszen számtalan bank kínál számtalan féle hitelt, ezért örültem, hogy megtaláltam a PannonSafe alkuszt. Ugyanis csak egy szakértő szem tudja megtalálni ezek közül a legjobbakat és legbiztonságosabbakat. Mint közvetítő nem csak abban segítenek, hogy a megfelelő hitelt válasszuk ki, de akár olyan kedvezményeket is tudnak biztosítani, amelyekre alapesetben nem számíthatnánk. Ez a fajta kölcsön hosszútávra szól, úgyhogy nem szabad megalapozatlan döntést hozni. A PannonSafe alkusz segít ennek a döntésnek a meghozatalában. Én mellettük fogom letenni a voksomat. Na és te?